AddThis Social Bookmark Button

Het voorbereidend werk is soms al het halve werk.

Hier zijn wat simpele tips om het voor uzelf en voor het klussenbedrijf makkelijker te maken:

 

Bij lekkage:

  • Kranen hebben niet het eeuwige leven. Kalk kan de kraan aantasten, dus schoonmaken van de buitenkant is aan te raden. Als de straal niet meer gelijkmatig uit de kraan loopt, maak dan het filtertje schoon. Bij de meeste kranen kan de top van de kraan los gedraaid worden. Dan kan het filtertje eruit gehaald worden. Is deze te veel aangetast, dan kan in veel gevallen het filtertje vervangen worden. Deze kunt u bij uw plaatselijke bouwmarkt verkrijgen.
  • Zorg dat u weet waar u het water af kunt sluiten. De hoofdkraan is meestal te vinden in de kruipruimte of in de meterkast. Bij sommige huizen is de 'waterput' in de voortuin. Het kan ook zijn dat de individuele kranen in uw huis afgesloten kunnen worden. Deze afsluitkraantjes zijn dan meteen onder de kraan te vinden, meestal in het keukenkastje onder de kraan of in het geval van de badkamerkraan, in het badkamerkastje onder de kraan.

Bij elektra problemen:

  • Bij kortsluiting zal in de meeste moderne meterkasten uw aardlekschakelaar terugslaan of in sommige gevallen uw hoofdschakelaar. Als de kortsluiting wordt veroorzaakt door een apparaat, zorg dan eerst dat het apparaat uit het stopcontact verwijderd is.
  • Laat bij kortsluiting door lekkage de hoofdschakelaar uit staan en zorg eerst dat de lekkage stopt en de ruimte droog is.
  • Kijk eens in uw meterkast. Hoeveel groepen heeft u? Bent u van plan om een nieuwe keuken te laten plaatsen of u wilt een wasdroger aan gaan schaffen? In sommige gevallen is het verstandig en veiliger om meerdere groepen aan te laten sluiten.

Bouw werkzaamheden:

  • U wilt een ruimte gaan vergroten door een muur weg te laten breken. Dit is niet altijd mogelijk. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om een draagmuur weg te breken. Een draagmuur draagt letterlijk het huis, dus daar mag niet te veel aan veranderd worden. In sommige gevallen kan de muur opgevangen worden door een stalen balk constructie. Dit zal door een aannemer gedaan moeten worden, waar een technisch onderzoek naar de haalbaarheid aan vooraf gaat. Laat u hiervoor goed informeren.
  • Als u overweegt om een badkamer op een zolder of in een garage te laten realiseren, bedenk dan al een paar dingen van tevoren. Is er koud en warm water toevoer? Is er riolering aanwezig? Genoeg elektra? Is de vloer draagkrachtig genoeg voor bijvoorbeeld een gevuld bad? Is er een mogelijkheid om lucht af te voeren t.b.v. luchtcirculatie? Het klussenbedrijf kan u hiermee natuurlijk ook helpen.

 

 

 

de bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A&PA Klussenbedrijf

Arthur van Schendellaan 78

1422 LE Uithoorn

 

Tel: 0297-786634 

Mob: 06-40540686

 

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

KVK nr: 34170018

 

Aangesloten bij branchevereniging VLOK

   

vlok logo

 

bed kasteel ontworpen en gemaakt

Badkamer verbouwd

loungebank ontworpen en gemaakt