overkapping gemaakt

AddThis Social Bookmark Button

Wat een supermooie klus was dit. De opdracht was om een Douglas overkapping te ontwerpen en te maken in een tuin in Aalsmeer. De breedte was 9 meter. De diepte 3,5 meter. De klant wou graag de onderkant van de overkapping dicht hebben met spotjes. Er moest een dubbele schuttingdeur komen, zodat er grote spullen in en uit de tuin vervoerd kon worden. De oude schutting moest verwijderd worden en de nieuwe schutting moest geïntrigeerd worden in de overkapping.

Met al die informatie ben ik aan de slag gegaan. Het ontwerp na overleg nog een paar keer aangepast en daarna begonnen. Eerst 9 beton poeren in de grond waterpas geplaatst. Daarop de palen van 15 bij 15 cm dik gemonteerd. De dwarsliggers geplaatst en daarna de dakliggers. Het dak dichtgemaakt met 8 underlayment platen. Daarna de schutting gemaakt met 50 sponning planken.

Het plafond erin met de spotjes. 

Als je alles zo snel achter elkaar zegt, lijkt het een simpele klus, maar het ging allemaal iets langzamer. Ook omdat het buiten tegen de 40 graden was. Een tuinklus is leuk, maar hard werken met dit soort temperaturen is afzien ;-)

Uiteindelijk is het resultaat prachtig en ben ik er erg trots op.

 

 overkapping gemaakt

 

 

de bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A&PA Klussenbedrijf

Arthur van Schendellaan 78

1422 LE Uithoorn

 

Tel: 0297-786634 

Mob: 06-40540686

 

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

KVK nr: 34170018

 

Aangesloten bij branchevereniging VLOK

   

vlok logo

 

bed kasteel ontworpen en gemaakt

Badkamer verbouwd

loungebank ontworpen en gemaakt